Friday, August 3, 2012

Kemalangan Ngeri dalam UIA-Jumaat, 3 Ogos 2012 bersamaan 14 Ramadhan

Assalamualaikum.

Innalillahi wa inna ilaihi raaji'un. Setiap makhluk yang bernyawa tidak dapat dipisahkan daripada ajal.

Sebuah kemalangan berlaku dalam UIA Gombak, melibatkan sebuah bas RapidKL yang melanggar seorang pekerja UIA jam 6.30 pagi tadi. (sumber: IIUM Online FB) Kejadian dilaporkan berlaku berhampiran dengan Kulliyyah of Architecture & Environmental Design (KAED).

Sumber gambar: Daus Yg Bezz (FB)


Mari sama-sama sedekahkan al-Fatihah utk arwah. Semoga rohnya dicucuri rahmat Allah s.w.t dan ditempatkan bersama insan-insan yang soleh. Meninggal dunia dalam bulan Ramadhan, hari Jumaat. Semoga ada hikmah di sebalik setiap kejadian/musibah yang berlaku. Takziah untuk keluarga arwah.

Boleh baca entry dari blogger lain:

http://lensa-qalbi.blogspot.com/2012/08/kemalangan-maut-dalam-uia-gombak.html



7 comments:

  1. cepatnye update..anyhow..inalillah..

    ReplyDelete
  2. sedih..nasib tak jem pagi tadi.

    ReplyDelete
  3. UIA Gombak Campus sekarang dah x sama macam dulu. When I was there, nak picnic tengah jalan pun no hal.. Bas langsung x masuk. Nak ke LRT, kena call cab atau cari kereta. Al Fatihah for arwah.

    ReplyDelete
  4. @Aziela

    bas RapidKL pun dah tak hirau dah bumper jalan, bawak laju betul. dlm bas pun rasa terhuyung hayang. seriau la nak naik RapidKL lepas ni. kesian makcik tu :(

    ReplyDelete
  5. innalillahiwainnailaihirajiun. first time dgr xcdnt truk dlm UIA.

    ReplyDelete

Sebelum komen @ mengajukan sebarang pertanyaan, mungkin boleh lihat pada komen/pertanyaan sebelum-sebelum ini sbg rujukan (kalau-kalau anda hendak bertanya soalan yg sama). Boleh klik 'reply' pada komen yg berkaitan dgn soalan yg bakal ditanya. Ini bagi memudahkan kerja saya dan anda. No harm! :)